Ако постоянно сдържате емоциите си, за да изглеждате по-добри и по-красиви, тялото

...
Ако постоянно сдържате емоциите си, за да изглеждате по-добри и по-красиви, тялото
Коментари Харесай

Джейн Фонда на 86: Edna жена, която остарява със стил и класа

Ако непрекъснато сдържате емоциите си, с цел да изглеждате по-добри и по-красиви, тялото ви става с напрежение, дишането - погрешно, а душата - пуста.

Работата ѝ като манекенка и в постановки на театрална сцена през 50-те години я приготвят и поставят основата на филмовата ѝ кариера през 60-те.

Тя прави приблизително по 2 филма всяка година през цялото това десетилетие и " Нюздей " я назовава една от най-симпатичните и надарени нови актриси. Дори получава Златен глобус за най-обещаваща нова звезда. Но в това време други списания не я посрещат по този начин въодушевено и я назовават най-лошата актриса.

 джейн фонда Getty
 Блясък, който остава - новото ни обичано червило ROUGE DIOR LACQUER Edna предлага Блясък, който остава - новото ни обичано червило ROUGE DIOR LACQUER
През 1963 получава роля в комедията " Неделя в Ню Йорк ", само че идващият ѝ филм, „ Кет Балу “ (1965), е този, който я прави известна.

През 60-те години се занимава с политически активизъм, като поддържа придвижването за човешки права и се афишира срещу войната във Виетнам. Заедно с други звезди поддържа окупацията на Алкатрас, което е за да се обърне внимание на въпроси, засягащи местните индианци.

Всичко друго изчезна, когато се появи той. Бях подготвена цялостен живот да хапвам единствено трошичките от хляба му и коричките от камамбера му.  

През 1965 се дами за Роже Вадим, с който се развежда през 1973.
 Неостаряващият жанр на Джейн Фонда  Неостаряващият жанр на Джейн Фонда  Неостаряващият жанр на Джейн Фонда  Неостаряващият жанр на Джейн Фонда
В клубовете на 60-те години имаше единствено сауна и вибромасажи. Да се изпотиш и да имаш мускули, беше напряко непристойно.
 image2_16x9.png Годишният Хороскоп за 2024-та на Edna.bg! Какво следва в кариерата, любовта и здравето пред 12-те зодии На фокус
Джейн Фонда получава първия си Оскар за кино лентата Клут (1971), в който играе продажница и партнира на Доналд Съдърланд.

През 70-те години тя остава политически дейна и взе участие в редици митинги против войната във Виетнам. През 1972 година тя даже посещава Ханой и пази по радиото комунистическото държавно управление на Виетнам. Това не се посреща задушевно в Америка и доста деятели я упрекват в липса на национализъм.

През 80-те години пък Джейн Фонда основава доста видеокасети с извършения по аеробика, основава своя лична школа и разгласява книги. От занимание това се трансформира във втора кариера за нея.

 джейн фонда Getty

Младите хора ме познават като " дамата с трикото от касетите с аеробика на мама ". На мен самата ми е мъчно да се възприема в тези рамки.

През април 1991 Джейн Фонда се отхвърля от професионалната си кариера и афишира, че няма да се снима повече във филми. Тя взима това решение след женитбата си за Тед Търнър за да се отдаде напълно на фамилията. След развода си през 2001 обаче тя се впуска още веднъж в работата си и първият филм, в който се снима през 2005 година, Monster-in-Law, е триумф. Филмът е комедия, в който Джейн Фонда играе ролята на зла бъдеща свекърва на героинята на Дженифър Лопес.

Тя възобновява и политическата си интензивност. Една от нейните дела е Израелско-Палестинския спор. Другата е войната в Ирак. На 27 януари 2007 участва в манифестация, проведена във Вашингтон против войната в Ирак. Поддържа и някои феминистски течения.

На 5 април 2005 година излиза и автобиографичната ѝ книга " Животът ми дотук " (My Life So Far). В книгата тя разделя живота си на 3 елементи от по 30 години и афишира, че последната трета ще бъде най-значимата и тази, с която хората ще я запомнят.
 Грижите на Джейн Фонда за сияйна кожа  Грижите на Джейн Фонда за сияйна кожа  Грижите на Джейн Фонда за сияйна кожа  Грижите на Джейн Фонда за сияйна кожа
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР